Ege Postası
Geri

 Kaya’dan Soyer’e 9 Eylül üzerinden ‘HDP bağı’ iddiası

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 9 Eylül’ün 100. Yılı kutlamalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşması üzerinden HDP göndermesi yaptı. CHP’nin Atatürk maskesi altına saklandığını ifade eden Kaya, “Bunları yapanların Atatürk maskesi altına sığınmaları kabul edilebilir değildir.  HDP’ye Kandil'den hep barış mesajları geliyor. Tunç Soyer de öyle yapıyor. Tunç Soyer hala zafer günümüz olan 9 Eylül'de Yunan’a tek kelime edemedi” dedi.
 Kaya’dan Soyer’e 9 Eylül üzerinden ‘HDP bağı’ iddiası
Haberler / Yerel Politika
19 Eylül 2022 Pazartesi 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun ülke ve kent siyasetine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir süredir hem yerel hem de ulusal düzeyde devam eden 9 Eylül tartışmalarına değinen Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 9 Eylül’de yaptığı konuşma üzerinden “HDP ortaklığı” göndermesi yaparken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e de yunanistan çıkışı üzerinden tepki gösterdi.

Kaya ayrıca CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik “ İzmir’de muhtar bile olamazsın” sözlerine yanıt verdi. 

“BUNLARIN ATATÜRK’LE PROBLEMİ VAR”

9 Eylül’de Soyer’in konuşmasıyla başlayan ve halen ülke siyaseti düzeyinde devam eden tartışmaya değinen Kaya, “zafer” değil “barış” söyleminde ısrarcı olunması üzerinden CHP’yi eleştirirken Soyer’e HDP göndermesi yaptı ve “Bu süreçte gördük ki CHP il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanı hepsi aslında değerlerimiz ve tarihimizle ne kadar kavgalı olduklarını ortaya koydular. Bu süreç aslında afişlerle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in zafer gününü barış günü olarak değerlendirmesi ile başlayan bir süreç oldu. Biz de bu konudaki rahatsızlığımızı ortaya koyduk. 9 Eylül zaferimiz emperyalistlere karşı kazanılan ilk zaferimizdir. Bunun içini boşaltmak ve anlamsızlaştırmak Tunç Soyer’e verilmiş bir görevmiş gibi… 30 Ağustos’tan başladı ve 9 Eylül’e kadar devam etti. Seferihisar Belediye Başkanı olduğu günlerden bu güne Kıbrıs konusundaki açıklamaları, Yunanistan'ın bizi taciz ettiği bir dönemde gidip Atina'yı ziyaret etmesi… Biz zaten tavrını biliyoruz. Bugüne kadar bizim ulusal davranışımıza karşı bir duruş sergiliyor. Bugüne kadar bir Yunan belediye başkanı Türk ismini bir yere verdiğini görmedik ama kendisi göreve gelince Kadifekale’deki pazara Pagos adını verdi. O zaman dana elli olan yüzleri ortaya çıktı. Biz 2023 seçimlerinde halkımızın cevabını vereceğini düşünüyoruz. Ama önemli olan bunbları yaaprken Atatürk’ün arkasında sığınıyorlar. Bunların Atatürk’le de problemleri var. Bugün CHP Atatürk'ün partisi değildir.  Artık tamamen Atatürk’e, milli değerlerimiz ve tarihimize karşıt bir şekilde yönetilen bir CHP var. Zaten bunun için HDP'yle ortaklıkları var. Bugün CHP’yi teslim almış Canan Kaftancıoğlu ve Tunç Soyer gibi isimler bu yaptıklarıyla birlikte tarihi değerlerimize pişmanlıklarıyla yaşadığımız süreci bu noktaya getiriyorlar Bunları yapanların Atatürk maskesi altına sığınmaları kabul edilebilir değildir.  HDP’ye Kandil'den hep barış mesajları geliyor. Tunç Soyer de öyle yapıyor. Tunç Soyer hala zafer günümüz olan 9 Eylül'de Yunan’a tek kelime edemedi. Yunan’dan söz edemeyip bizim geçmişimize saldırdı. İzmir’in böyle bir belediye başkanı olması talihsizlik” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL EĞLENCE ÖRGANİZATÖRÜ”

9 Eylül kutlamalarının en çok konuşulan kısmı olan Tarkan konserinin ardından Tarkan’ın aldığı ücrete ilişkin ortaya atılan iddialar üzerinden de Soyer’e yüklenen Kaya, “O kısmı bağımsız yürütmek lazım. Ben İBB Başkanı’nın belediye başkanlığı dışında her şeyi yaptığını söylüyorum. Eğlence organizatörü gibi. Bu işi de iyi yapıyor. Ne yazık ki bu kişiye de 12 milyar İBB bütçesi emanet edilmiş durumda. Bu nedenle İzmirliler temel belediyecilik hizmeti alamıyor. Koku, trafik gibi sorunlar varken yine bu gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Eğlence organizatörlüğü nden keyif alıyor ama ne yazık ki belediye başkanlığı yapamıyor” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ YÜCEL’E: BU KADAR SEVİYESİZİNİ GÖRMEDİM

9 Eylül polemiğinin öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunansitan’a karşı “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine cHP İzmir İl Başkanı Deniz yücel’in çıkışını da yorumlayan Kaya, “seviyesizlik” ifadesini kullandı ve “CHP İl Başkanı’nın çıkış ve değerlendirmeleri artık ciddiye alınacak şeyler değil. Bir siyasetçinin milletvekili olabilmek için yaptıkları… Nerede Aziz Bey'in döneminde il başkanı seçtirdiği kişi nerede şmdi kişi… Bi il başkanına yakışmayan hadsizlikte ve seviyesizlikte açıklamalar. Tabii ki de polemikler olur. Ama bu kadar seviyesizini hiç görmedim. Herhalde İzmir’e gelmek isteyen Özgür Özel’le bağlantıları var. Ben öyle görüyorum” diye konuştu. 

“SOYER YİNE İZMİRLİLERİ KANDIRIYOR”

Son dönemde özellikle Büyükşehir meclisinde muhalefet tarafından sıkça eleştirilen konulardan biri olan Başkan Soyer’in yurtdışı seyahatlerini de değerlendiren Kaya, Soyer’in haftasonu yaptığı İspanya seyahati üzerinden örnekle konuştu. İzmir’e gelmesi beklenen kruz gemileri üzerinden Soyer’e yüklenen Kaya, şunları söyledi; “İspanya’da bir fuar vardı. Fuarın son gününe Sayın Soyer de katıldı Şu anda 2023’e kadar gelecek 31 kruvaziyerde Tunç Soyer’in 1 gram katkısı yoktur. Bu çok uzun süredir devam eden çok paydaşlı bire çalışma. Tunç Soyer’in en ufak bir katkısı yok. Hafta sonu İspanya’ya gitti ve kruvaziyer gemisinin sayısının artacağını söyledi. Ama İzmir’e gelen gemiler MSC ve birkaç firmanın gemisi. Ama Mac Kruz’da İzmir’e ait bir liman kayıtlı değil ki! Yapılan iş için öncelikle Mac Kruz’un İzmir’e üye olması lazım. Her zamanki gibi Tunç Soyer yine İzmirlileri kandırdı. Eğer Çeşme’deki Ulusoy Limanı listeye eklenirse o fuardaki gemiler kentimize gelebilir.  Mac Kruz’lar alsancak Limanı’na gelmek istemiyor. Büyükşehir ne yapmalı? Bu gemiler İzmir’e geldiğinde şehrin faydalanması lazım. Kentin tanıtılması lazım. Ama buna yönelik hiçbir çalışma yapılmadı. Tunç Soyer, populist siyasetçilerin en önemli örneklerindendir. Terra Madre mesela. Slow food. Yani fastfooda karşı bir şey. Bunu aldı başka bir tarım mümkün getirdi. Kalkıp yasalarda tarıma destek yüzde 1 destek vermen gerekiyor ama hükümet vermiyor. Ben belediye bütçesinden yüzde 8 veriyorum diyor. Ama açık açık yalan söylüyor.  Ama 2022 bütçesinde Tarım Daire Başkanlığı’na ayrılan bütçe İBB’nin bütçesinin yüzde 1’inden az. İzmir’de Tunç Soyer’in yaptığı her açıklamayı geriye dönerek rakamsal olarak incelemek gerekiyor.” 

“EN BÜYÜK TOKADI İZMİRLİLERDEN YERSİN”

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in geçtiğimiz hafta İzmir'de yaptığı açıklamasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik “ İzmir’de muhtar bile olamazsın” sözlerine tepki gösteren Kaya, “Özgür Özel neredeyse her hafta İzmir’de bir basın açıklaması yapıyor. Ben bunu CHP’nin İzmir milletvekillerine de haksızlık olarak değrlendiriyorum. Hem İzmir’in konularını bilmiyor hem de bu üslup İzmir’in üslubu değil. Eğer ki Özgür Bey’in İzmir’le ilgili bir değerlendirmesi varsa gelecek önce İzmir'i öğrenecek. Yoksa sen en büyük tokadı sandıkta İzmirlilerden yersin. Sözleri kendisinin seviyesini ortaya koyuyor zaten” dedi.

“CHP ARTIK ZENGİN PARTİSİ”

Sosyal konut projesi üzerinden iktidara gelen eleştirilere Karabağlar örneği üzerinden yanıt veren Kaya, “TOKİ, Türkiye'nin değil dünyanın en büyük kurumu dar gelirlileri ev sahibi yapma konusunda. Bugüne kadar 1 milyonun üzerinde  konut yaptı. Bu konutlarda asgari ücretle geçinen çok fazla insan var. Bu proje cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi. İzmir’de de ciddi anlamda konut yapılacak. İzmir’de maalesef ki Aziz Bey’le başlayan süreçte TOKİ’nin İzmir’de proje yapılması engellendi. Karabağlar’da bizim yapmak istediğimizi TOKİ projesi belediyenin açtığı dava nedeniyle engellendi. Danıştayda şu anda. CHP’nin geldiği yeri gösteriyor bu. CHP artık zengin partisi” diye konuştu.  

“ONLAR BİZE ZAMAN KAYBETTİRDİLER”

İzmir'deki deprem zedelerin mağduriyeti ve deprem konutlarının teslimine ilişkin soruyu da yanıtlayan Kaya, kura sonucunda açıkta kalan 25 aile için Bayraklı Belediyesi’ne sitem etti ve “Konteyner kentte… Orada bir mesele oldu ve Sayın Valimiz hemen müdahil oldu. Orada çok fazla sayıda vatandaşımız yok zaten. Depremin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. Büyükşehir'in depremin ardından heykel dışında yaptığı somut bir şey var mı? Biz 7 proje alanında konutlar yaptık ve hemşehrilerimiz burada oturmaya başladı. Şehir Hastanesi’nin üzerindeki bölgede de yakın zamanda depremzedelerimiz yerleşme imkanı bulacaklar. Kurada çıkmayan 25 kişi kadar hemşehrilerimiz var. Bayraklı’da da bir trafo mevzusu olmuştu. Orada bir karşılık bulunca.. Belediyeyle görüşülerek trafoyu bölgeden alalım ve belediye de planlama alanında bir yer ayırsın ve burada TOKİ vatandaşlarımıza ev yapsın denildi. Belediye de uygun gördü ve son aşamaya gelirdi. Ama gördük ki hala yer ayrılmamış. Bir el kaldırsa o yeri ayıracak ve plan değişikliği onaylayacaklar ama yapmadılar. Onlar çözmezlerse biz yine bir çözüm buluruz. Ama onlar bize zaman kaybettirdiler” ifadelerini kullandı.

“CHP SOKAĞA ÇIKAMAZ VAZİYETTE”

Son olarak 2023 seçimlerine yönelik ifadeler kullanan Kaya, CHP’nin İzmir’de kan kaybettiğini belirtti ve şunları söyledi; “CHP sokağa çıkamaz hale gelmiş vaziyette. Sokakta sürekli CHP'nin onlara tanınan tüm kaynaklara rağmen özellikle altyapı konusundaki eksiklikleri konusunda şikayet alıyoruz. Sokakta gördüğümüz şu ki bizim artan bir ivmemiz var. Tunç Soyer, İzmirliler açısından CHP’nin bardağını taşıran damla oldu. İzmir’de 2023 seçimlerinde AK Parti birinci parti olacaktır. Cumhurbaşkanımız da İzmir’den birinci olarak çıkacaktır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası